فرایند رقابتآمیز سلطهجویانه در ایران، از سالهای پایانی دهه 1320 وارد فاز جدیدی شده و همچنان که میدانیم، نهایتاً، آمریکاییان موضوع مشارکتشان در راهاندازی کودتا علیه دولت دکتر محمد مصدق را، عمدتاً، بهنگرانی از گسترش نفوذ و حضورسلطهجویانه حزب توده و کمونیستها و بالتبع شوروی در ایران پیوند زدند.
تظاهرات گسترده و بی سابقه ضد شاه در در آمریکا که 14 نوامبر 1977 آغاز شده بود روز بعد از آن ـ 15 نوامبر در حالی که وی و بانویش فرح در مدخل کاخ سفید مورد استقبال کارتر قرار گرفته بودند و طبق برنامه، سران دو کشور قرار بود در محوطه باز (چمن کاخ) سخنانی بیان می داشتند شدت یافت به گونه ای که پلیس از گاز اشک آور استفاده کرد.
در حالی که شاه همه رو سرکوب و قتل عام می کرد و به اذعان روزنامه ها در یک درگیری حدود صد نفر در زمان انقلاب کشته شدند برخی از افراد وابسته به شاه با بستن چشم های خود به این فجایع نامه فدایت شوم برای شاه در روزنامه ها منتشر می کردند. البته این پاچه خواری ها شاه را به مذلت و سقوط کشاند.
وام بلا عوض به دولت فخیمه بریتانیا برای تامیین آب آشامیدنی مرغوب برای شهروندان لندن . وام بلا عوض به دولت فخیمه ایتالیا برای جلوگیری از زیر آب رفتن شهر ونیز
محمد رضا ، قبل و بعد از ازدواج با فرح ، که زن رسمی اش بود ، با زنهای زیادی رابطه داشت . رفیقه های یک شبه و چند شبه ی فراوانی داشت که معرف آنها « اشرف » ( خواهرش ) و عبدالرضا ( برادرش ) بودند و اینها بیشتر از رده ی میهمان داران خارجی هواپیمایی ها بودند .
مینو صمیمی که سالها منشی سفیر ایران در سوئیس و بعد از آن مدتی منشی فرح همسر شاه بود، در کتاب، خاطرات خود مستندی از ولخرجیها و حیف و میلهای شاه و درباریان او ارائه می دهد.
ولیالله چه پور یکی از انقلابیونی است که همراهی با بسیاری از شخصیتهای برجسته انقلاب اسلامی را تجربه کرده است. ایشان همراه و ملازم آیتالله طالقانی بوده و در لحظه وداع ایشان با زندگی بر سر بالین این پیر پاک انقلاب حاضر بوده است. چه پور خاطرات دسته اول و جالبی از دوران انقلاب و پس از آن دارد که بی تکلف و با سادگی خاصی آنها را در کتاب خاطرات خود روایت ...
دولت آشور دولت مهمی بود که در خاورمیانه قدیم تشکیل شد و در آغاز تابع بابل بود. در سال ۱۸۰۰ پ.م فرمانروایان اولیه آشوری شهرهای آشور، نینوا و اربیل را متحد کردند و سلسلههای پادشاهی آشور بعد از سال ۱۴۲۰ پ.م شکل گرفتند. آشور حدود هزار سال دوام کرد. آشوریها چون سرزمینشان مانند بابل حاصلخیز نبود باج گیری و دست اندازی به سرزمینهای دیگر را در پیش گرفتند....
این پیشامد ما را کاملا غافلگیر کرد. ما حتی کیفهای خودمان را به کلاردشت نیاورده بودیم. من مقداری از لوازم را در جعبه کوچکی جمع کردم و با عجله از همان هواپیمای ورزشی که به وسیله آن به ساحل پرواز کرده بودیم بالا رفتیم.
محمد رضا پهلوی در روز 13 آذر 1323 شمسی ،از آیة اللَّه العظمی بروجردی در بیمارستان فیروزآبادی تهران عیادت کرد. آیت الله بروجردی در آن زمان روش مصالحه را در پیش گرفته بود و بیشتر در این فکر بود که حوزه علمیه قم به عنوان پایتخت علم دینی حفظ شود.